Nie mogę zamówić kluczyka w ASO!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • przemqo
    Classic
    • 2012
    • 7

Zamieszczone przez sion
    Ja za samą wymianę korpusów na nowe (garrett) (wirnik został mój stary) i wyważenie zapłaciłem 700zł (odchodzi rozkręcanie, czyszczenie kierownic [o ile w ogóle to robią], skręcanie, no i malowanie ), więc nie sądzę, że za 800zł z allegro będzie pełna regeneracja.
    generalnie korpus jest częścią najmniej złużywającą się i to jeszcze w przypadku kiedy wirnik był ok ,co innego jeśli turbina ma duzy luz lub jest mocno roztrzaskana .Tak więc nie za bardzo wiem co dała sama wymiana korpusu ?
    ..........następna sprawa to czy zostało Ci to dobrze doważone lub czy w ogóle było doważone ,dostałeś jakiś certyfikat z tej operacji ?

jak dla mnie ta cena którą zapłaciłeś nie jest atrakcyjna .........
  • sanczo01
    Classic
    • 2010
    • 24

Witam wszystkich,

Moze mi ktoś wyjaśnić gdzie mogę zamówić dodatkowy kluczyk do mojego samochodu?
    Furę kupiłem pod koniec zeszłego roku w Niemczech (od poprzedniego właściciela dostałem tylko 1 kluczyk), zarejestrowałem w Polsce, a teraz pracuje i nią jeżdżę po Holandii. Dostałem ostatnio mały zastrzyk dodatkowej gotówki, wiec chciałem zamówić dodatkowy kluczyk w ASO w Amsterdamie. No i mi się nie udało! Facet powiedział ze samochód nie był importowany do Holandii i nie jest tu zarejestrowany, wiec oni go nie maja w systemie i dlatego NIEMOŻLIWE jest zamówienie dla mnie drugiego klucza! I podejrzewam ze to nie ściema bo przy mnie wypełnił zamówienie w swoim systemie, zapłaciłem, a po kilku godzinach zadzwonił żebym przylazł i odebrał pieniądze. To gdzie ja mam ten klucz zamówić? W Niemczech gdzie samochód był zarejestrowany i pierwotnie importowany czy w Polsce? Podczas najbliższej wizyty?

Bede wdzieczny za wszelkie wskazowki.
    Pozdrawiam.

Komentarz

• Maru 123
      RS
      • 2008
      • 4660

sanczo01, a masz taką plastikową przywieszkę do kluczyków z kodami? wycięcie grota to nie problem bo zrobi ci to każdy gość w punkcie dorabiania kluczy, trzeba potem tylko zakodować immo
      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• sanczo01
        Classic
        • 2010
        • 24

Nie, nie mam.

Komentarz

• Maru 123
          RS
          • 2008
          • 4660

możesz spróbowac w takim razie dorobic kluczyk poza ASO tylko potem jak się okaże że dorabiałeś kluczyk poza ASO to mogą być problemy z wypłata odszkodowania odpukać np. w razie kradzieży., choć nie wiem dokładnie jakie przepisy obowiązują w NL :roll:
          1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• andrzej1962
            L&K
            • 2010
            • 1306
            • Octavia III combi (5E5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • DADA 1.5 TSI 150 KM

Jak nie masz plastikowej przewieszki jak pisze Maru 123 to masz pewne utrudnienie. Wg mnie to ten w Holandii chyba ściemniał. Jak kupisz auto z USA to trza gnać am aby dorobić kluczyk?! Spróbuj w naszym ASO. Gdzieś na forum czytałem o podobnym problemie.

Komentarz

• sanczo01
              Classic
              • 2010
              • 24

Polskie zasady mnie obowiązują, samochód mam zarejestrowany i ubezpieczony w Polsce (o czym już wspomniałem). Wiec jak już dorobię klucz, powinienem się udać do ubezpieczalni i zrobić zdjęcie obu kluczy. Na razie mam udokumentowane posiadanie jednego klucza w firmie ubezpieczeniowej. Niemniej takie dywagacje nie przybliżają mnie to do rozwiązania problemu.

Komentarz

• andrzej1962
                L&K
                • 2010
                • 1306
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                • DADA 1.5 TSI 150 KM

Chyba trochę nie zrozumieliśmy się i źle odbierasz moje intencje. Dzwoniłeś do naszego ASO?

Komentarz

• sanczo01
                  Classic
                  • 2010
                  • 24

Oj nie, nie doszukuje się podtekstów w odpowiedziach. To w sumie ja jestem proszącym społeczność o pomoc a nie odwrotnie wiec wiem gdzie moje miejsce.

Do Polskich ani Niemieckich ASO nie dzwoniłem, jedyna przygodę jaka miałem z kluczem opisałem i miałem ja z ASO w Amsie i od tego czasu chodzę z wielkim wytrzeszczem oczu. Nie wyobrażałem sobie bowiem ze to niemożliwe zamówić klucz podając numer nadwozia. Nie sadziłem także ze klucz nie może zostać zamówiony po numerze nadwozia niezależnie od tego GDZIE samochód był rejestrowany i importowany. Zwłaszcza ze jestem w posiadaniu WSZYSTKICH jego papierów, które mogę przedłożyć, przetłumaczyć czy co tam komu potrzebne. Czyli to o czym andrzej1962 pisze. Samochód ze stanów wiec bez sensu jeżdżenie po klucz do stanów. Tu jest analogiczna sytuacja.

Skorzystam z rady i podzwonię po naszych serwisach. Dam znać co zyskałem może moje doświadczenia się komuś przydadzą.

Komentarz

• abstinent
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4842
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

sanczo01, ja mam to samo
                    przywieziona z Holandii, mam dwa klucze, ale jeden nie pasuje :lol:
                    Nie mam też żadnych plakietek itp do klucza
                    Byłem w ASO i powiedzieli że bez problemu dorobią po VIN, ale jak ktoś zamki zmieniał albo coś w tym stylu no to będzie lipa
                    Cała zabawa ok 600zł :shock:

Komentarz

• sanczo01
                      Classic
                      • 2010
                      • 24

Dobrze wiedzieć, dzięki czyli podczas nadchodzącej wizyty w Polsce podskoczę do ASO i dorobię klucz. Wynikałoby z tego ze typek w Amsie ściemniał, na co zwracał uwagę andrzej1962, bo można dorobić po VIN.

Komentarz

• Jacek Wo.
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 221

Re: Nie mogę zamówić kluczyka w ASO!!!

Zamieszczone przez sanczo01
                        To gdzie ja mam ten klucz zamówić? W Niemczech gdzie samochód był zarejestrowany i pierwotnie importowany czy w Polsce? Podczas najbliższej wizyty?
                        Do Suzuki dorabiałem w punkcie dorabiania kluczy - mimo, że było z immobiliserem, to bez problemów - w promocji za 150 zamiast 250 PLN.
                        Ale jak wydawało mi się, że zgubiłem kluczyk od Peugeota 406 - to okazało się, ze żaden serwis kluczykowy nie pomoże - tylko ASO, czas 4-6 tygodni na sprowadzenie z Francji, po numerze kodowym z zawieszki!!!! Cena ca. 600 PLN. Na szczęście kluczyk się znalazł.

Co do auta VAG - też zależnie od modelu i rocznika, stosowane były różne wersje kluczy i immobiliserów - więc najlepiej sprawdź w najbliższym punkcie dorabiania kluczy, a jak nie to zostaje ASO ...

Komentarz

• S3 CHRIS
                          Elegance
                          • 2006
                          • 979
                          • Octavia I (1U2)
                          • AUQ 1.8 20VT 180 KM
                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez sanczo01
                          Dobrze wiedzieć, dzięki czyli podczas nadchodzącej wizyty w Polsce podskoczę do ASO i dorobię klucz. Wynikałoby z tego ze typek w Amsie ściemniał, na co zwracał uwagę andrzej1962, bo można dorobić po VIN.
                          dorobic po VINie mozesz zawsze tylko jak ktos po drodze zmienił klucze to Ci nie bedzie pasowac a ASO nie wezmnie go spowrotem bo jest wyprodukowany do Ciebie rozumiesz ze ryzykujesz ?

inne rozwiazanie wymiana kpl zamków....
                          ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• kapi
                            L&K
                            • 2009
                            • 1174
                            • Fabia combi

najszybciej - zakupic klucz (najszybciej na alledrogo) - 50 - 150 zł w zależnosci od stanu
                            dorobić grot w punkcie usługowym - ~20zł.
                            udać się do kumatego gościa od VAG-a - odczytanie PIN-u i kodowanie - nie więcej jak 200zl.
                            no i ubezpieczalnia , albo zostawic "dla siebie" na czarną godzinę.

-----
                            "scyzoryk" ma rózne częstotliwości immo, musisz wiedziec co masz u siebie i dokupić odpowiedni.
                            OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• andrzej1962
                              L&K
                              • 2010
                              • 1306
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                              • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez S3 CHRIS
                              dorobic po VINie mozesz zawsze tylko jak ktos po drodze zmienił klucze to Ci nie bedzie pasowac a ASO nie wezmnie go spowrotem bo jest wyprodukowany do Ciebie rozumiesz ze ryzykujesz ?
                              jak posiadany klucz pasuje do drzwi i stacyjki i dorobi drugi wraz z kodowaniem immo to nie będzie pasować?! Osobiście wątpię, że poprzednik wymienił zamek w drzwiach i stacyjkę. Po co? No chyba, że auto po mocnych "przejściach".

Komentarz

• kecaj
                                RS
                                • 2009
                                • 1511
                                • Superb II (3T4)

Klucz można dorobić na podstawie VIN w ASO w kraju w którym samochód jest zarejestrowany. Takie są wytyczne.
                                Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• astw
                                  Ambiente
                                  • 2011
                                  • 107

Samochód dotknięty jest wadą: brakiem kluczyka i karty. Trzeba skontaktować się ze sprzedającym. Poczytaj art. 433 BGB - niem. k.c. o umowie sprzedaży.

Komentarz

• oolsztyniak
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 6647
                                    • Superb II combi (3T5)
                                    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Ale , że niemiec dał tylko jeden klucz ....
                                    Po co mu więcej? Zbiera czy jak?
                                    Zadzwoń do Polskiego ASO do którego masz najbliżej i tam zapytaj czy dorobią.
                                    Jeśli uda się po VIN'ie to zamów sobie wcześniej , żeby już czekał jak przyjedziesz a na miejscu zakodujesz.
                                    Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                    Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• S3 CHRIS
                                      Elegance
                                      • 2006
                                      • 979
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
                                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

oolsztyniak, na telefon tego nie zamówi trzeba sie pokazac w ASO
                                      ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• sanczo01
                                        Classic
                                        • 2010
                                        • 24

Panowie! widzę że dyskusja zrobiła się żywa, i przy okazji bardzo pomocna. Dzięki wielkie! Skontaktowałem się ze Skoda Auto Polska i tam mi powiedzieli że z ich punktu widzenia nie powinno być problemu z zamówieniem klucza w ASO zarówno w Niemczech jak i w Polsce. Do informacji o tym że Holendrzy nie chcieli mi tego zrobić nie odniesiono się.
                                        Szczerze mówiąc po Waszych wypowiedziach temat uważam za wyczerpany (wiem już wszystko).
                                        Zrobię tak jak mówicie, podczas nadchodzącej wizyty w PL skoczę do jakiegoś zakładu i dorobię.
                                        Dzięki!

Komentarz

Pracuję...